Home

Uskikk i Ulstein

desember 11, 2013

I følgje Sunnmørspostens papirutgåve i dag er det avdekka grove manglar ved saksbehandling og arkiv i Ulstein kommune: «Det har vore papir ein ikkje fann igjen, møteprotokollar på avvege og signering av protokollar fleire år i ettertid». Og sjølvsagt: Korrespondanse som ikkje har blitt journalført, m.a. «korrespondanse som administrasjonen har hatt med fylkesmannen og som har hatt til formål å påverke til mildare kritikk» i ein tilsynsrapport frå fylkesmannen. Så no skal det bli «ryddesjau og jamnlege kontrollar», seier ordføraren til avisa.

Når slike tilhøve får utvikle seg, kan det berre vere tale om to årsaker: Inkompetanse eller forsøk på ulovleg hemmeleghald. Kva som er tilfelle i Ulstein kommune, veit eg ikkje.

Men det er eigentleg såre enkelt:

1. Ingen saksdokument (hovudsakleg brev, elektroniske eller på papir) skal gå til saksbehandling eller sendast ut frå eit offentleg organ før dei er journalførte.
2. Dersom eit slikt saksdokument skal vere unntatt frå offentlegheit, skal dette gå fram av journalen med referanse til lovheimel for unntaket.

Desse reglane er lovbestemte og gjeld for alle, uansett stilling i hierarkiet. Dei skal sikre innsyn i forvaltninga sitt arbeid, slik at borgarane kan utøve ein demokratisk kontroll av byråkrati og politikarar.

At eg flytta til Ulstein i fjor sommar har sjølvsagt ikkje noko med saka å gjere. Men det kan hende eg kjem til å følgje nøye med kva som skjer.

Advertisements

One Response to “Uskikk i Ulstein”

  1. Randi Ertesvåg Says:

    Bra, Gudmund, pass på dei!


Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: